Blogg

Varför du bör ha koll på ditt företags prenumerationsutgifter (även om du driver ett litet företag)

28 maj, 2020
Pattern

En studie som genomfördes på 2500 amerikaner, utförd av Waterstone Management Group, avslöjade ett stort gap mellan människors uppfattning och faktiska verklighet när det gäller utgifter för prenumerationstjänster. 84% av deltagarna underskattade vad de spenderade varje månad på prenumerationstjänster och den genomsnittliga personen spenderade 197% mer än de ursprungligen trodde.

Våra uppgifter indikerar att samma sak också gäller för företag. Företag som använder Substly tror att de spenderar ungefär hälften av vad det faktiskt visar sig att de gör. Det är inte ovanligt för oss att höra rapporter om personer i ledningen som nästan faller av sina stolar när de ser en sammanfattning av deras utgifter på prenumerationspanelen. Det kanske inte är en fullständig chock för vissa, men det som förvånade oss mest är att det verkar gälla företag med så lite som 20 anställda nästan lika mycket som större organisationer.

Samla alla dina prenumerationer på ett ställe

Substly hjälper ert företag att hantera era anställdas prenumerationer. Glöm aldrig att säga upp en prenumeration igen.

Prova kostnadsfritt

Med det sagt är det inte något dåligt att spendera pengar på prenumerationstjänster. 86% av slutanvändarna som undersökts av BetterCloud, sa att mjukvarubruk med SaaS-applikationer hjälper dem att lyckas mer än desktopalternativ. Och vissa prenumerationstjänster kan faktiskt spara ditt företags pengar. När organisationer använder cloud office-system som Google G-Suite och Microsoft 365 sparar de mer än 35% på sina kostnader, enligt samma studie från BetterCloud.

Så varför händer detta?

Nu när de allra flesta leverantörer flyttar till prenumerationsbaserade affärsmodeller begränsas inte hanteringen av prenumerationskostnader endast till SaaS. Idag köps nästan allt “as-a-service”; medlemskap, tidningar, möbler, kaffe, växter, kontorslokaler, bilar osv. Att sätta ihop en lista med prenumerationer, hålla reda på hur mycket som betalas, när förnyelser sker, vem som är ansvarig för en prenumeration och hålla sig uppdaterad med vem som använder vad är en stor uppgift!

Affärsmodellen för prenumerationer är på många sätt utformad så att du tror att du betalar mindre än vad du faktiskt gör genom att debitera dig varje månad och göra produkter lättillgängliga för alla i ett företag att köpa. Känner du att du har kontroll över prenumerationstjänsterna i ditt företag? Eller tror du att ditt företag kan vara en av de 84% av konsumenter som överskattar sina prenumerationstjänster?

Hur man börjar spåra prenumerationsutgifterna i ett mindre företag

Många mindre företag börjar med ett enkelt kalkylblad. Om du är bra med Microsoft Excel eller Google Sheets, kan ett kalkylblad vara ett bra sätt att starta din prenumerationshantering och åtminstone få en lista över dina prenumerationer. Om inte så kan du känna att det svårare än det först verkar. För att göra det lite lättare har vi beslutat att dela en kopia av ett kalkylblad som vi använde för att samla in data från våra första pilotkunder. Du kan ladda ner den, använda den och börja spara företagets pengar.

Download Spreadsheet
(Open the Google Spreadsheet and make a copy to your own Google Drive or download as Microsoft Excel)


När du utökar ditt prenumerations- och användarhantering så kan du hitta några begränsningar när du använder detta eller något annat kalkylblad; inga påminnelser eller meddelanden om kommande förnyelser, inga valutakonverteringar i realtid, svårt att sammanställa data för budgetering, öppenhet inom företaget, inget databas för dokument / kontrakt, osv.

Vi skapade faktiskt Substly för att gå utöver begränsningarna för kalkylark. Vi hoppas att kalkylbladet kommer igång och att du håller dig i åtanke när du känner att det är dags att uppgradera ditt prenumerations- och användarhantering. ROI för en tjänst som hjälper dig att ta hand om alla dina andra tjänster kan vara häpnadsväckande.


Eftersom prenumerationsekonomin blomstrar och utgifterna för prenumerationstjänster ökar varje år är den enda frågan hur företag kommer att dra nytta av detta – eller bli offer för det. När du behöver få ut det bästa möjliga ur dina företagsabonnemang är Substly här för att stödja dig. Substly är perfekt för små och medelstora företag som vill förbättra sin prenumerations- och användarhantering.

Är ni redo att ta kontroll över era abonnemang?

Prova kostnadsfritt Kontakta säljare