Skip to content
4 aug, 2020 • Substly

Vad är Substly?

En översikt som sparar pengar och tid

Prenumerationsbaserade affärsmodeller kom till för att få kunder att spendera mer. Och det finns en anledning till att de används av allt fler leverantörer - det fungerar. Substly hjälper ditt företag att ta tillbaka kontrollen och endast betala för det ni behöver genom att ge er en användbar översikt över alla abonnemangstjänster, användare och kostnader.

  • Sänk kostnader genom att avbryta oönskade tjänster som upptäckts av Substly.
  • Uppdaterat register med vem i företaget som har tillgång till vad - underlättar administrationen när anställda startar eller slutar.
  • Påminnelser hjälper er säga upp abonnemang innan de förnyas.
  • Förbättrad kommunikation mellan avdelningar hjälper er att ta bättre beslut.

Companies use three times more subscriptions than they think

Innovativa små och medelstora företag använder i många fall fler än 100 molntjänster och andra prenumerationsbaserade tjänster. Den siffran kan vara svår att ta in, men spritt över ett helt företag, fördelat mellan gratis och betalda tjänster samt olika avdelningar är antalet tjänster som används normalt sett mycket högre än först förväntat. Att se till att personalen har tillgång till rätt verktyg i sitt dagliga arbete leder enligt en undersökning av BetterCloud till effektivare och mer nöjda anställda, samtidigt som företaget får lättare att attrahera talanger. Innan Corona-viruset slog till trodde vi att de flesta företagen skulle nå den nivån inom fem till tio år. Men med tanke på det som hänt den senaste åren ser det ut att gå mycket fortare.

Stort mörkertal av molntjänster i de flesta företag

Det genomsnittliga företaget använder tre gånger fler prenumerationsbaserade tjänster jämfört med vad de tror. Detta resulterar givetvis inte bara i fler tjänster att hålla koll på utan också att företag spenderar mer än dubbelt så mycket pengar som de förväntar sig. 

Dessa siffror är egentligen inte så överraskande när man väl studerar dem lite närmare. Allt fler leverantörer och konsulter går över till prenumerationsbaserade affärsmodeller. Köpbeslut och kostnader sprids ut mellan flera personer och följs inte detta upp på ett strukturerat sätt spårar det fort ut.

Naturligtvis använder inte alla anställda alla tjänster, men i ett företag med t.ex 100 anställda, där den genomsnittliga personen använder 30 tjänster finns 3.000 kopplingar att hantera. 30% av digitala tjänster byts ut varje år och den genomsnittliga personalomsättning är 10% varje år. Det innebär att nästan 1.500 kopplingar mellan tjänster och användare behöver uppdateras - varje år. Om ett strukturerat sätt att hantera detta saknas så är det inte konstigt om saker faller mellan stolarna. Faktum är att de allra flesta företag slösar stora pengar på överflödiga eller oanvända tjänster bara för att de inte har en tillräckligt bra insikt i vad som används och hur mycket de spenderar.

Substly skapades för att ge tillbaka kontrollen till dig

Det är här tjänster som Substly gör skillnad. Substly skapades eftersom vi tröttnade på det tidskrävande och jobbiga arbetet att försöka hålla reda på alla prenumerationer, användare och kostnader i ett kalkylblad som t.ex. Excel. Missförstå oss inte, vi älskar Excel. Men när det gäller att hålla reda på digitala tjänster, användare och kostnader så finns det bättre sätt.

När vi letade efter ett verktyg för att hjälpa oss med dessa utmaningar insåg vi att de få alternativen som fanns på marknaden alla riktade sig mot IT-hantering inom stora företag. Vi kunde inte hitta en produkt som utvecklats utifrån små och medelstora företags behov.

Substly finns här för att ge er den känslan av kontroll och struktur som ni saknar. En lättanvänd produkt som även icke-tekniska personer kan använda och älska. För en del av våra kunder har Substly blivit något av en ögonöppnare. Inte bara gav Substly dem ett sätt att tillbaka kontrollen över deras abonnemangstjänster och användare utan har också hjälpt dem att behålla den kontrollen sedan dess. Vi hoppas att Substly kan göra samma sak för er!


Gå till prissidan