Blogg

TrackMySubs vs. Substly

27 maj, 2020
Pattern
TrackMySubs vs. Substly

Hur mycket spenderar ert företag egentligen på prenumerationstjänster? Företag använder tre gånger så många abonnemangstjänster och spenderar dubbelt så mycket som de tror. Den största fördelen med tjänster som TrackMySubs och Substly är att få en tydlig översikt över återkommande betalningar. Insikterna sparar ert företag både pengar och tid när ni har ett system som underlättar att hålla koll på detta.

Arbetslivet blir alltmer beroende av mjukvarulösningar. Det mesta är positivt. Effektiviteten ökar när anställda har tillgång till rätt verktyg. Men kostnaderna skenar fort. Enligt vår data betalar många företag dubbelt så mycket som de själva tror.

Det finns mycket tid och pengar att spara på att använda en tjänst för att hålla koll på de abonnemang som används i ett företag. Här är vår jämförelse av två av tjänsterna som riktar sig mot små och medelstora företag: TrackMySubs och Substly.

Låt Substly hålla reda på dina prenumerationer

Substly hjälper ert företag att hantera era anställdas prenumerationer. Glöm aldrig att säga upp en prenumeration igen.

Prova kostnadsfritt

Likheter

Både TrackMySubs och Substly låter dig lägga till alla ditt företags prenumerationstjänster och ger dig en klar överblick över hur mycket de kostar. Du får också hjälp att hålla reda på förnyelsedatum och betalningsfrekvens. Du kan ställa in påminnelser och få notifikationer innan förnyelser sker. Båda tjänsterna kan dessutom användas för att hålla reda på mer än molntjänster (SaaS); du kan lägga till nästan alla typer av återkommande eller fasta kostnader; såsom medlemskap, kontorshyra, firmabilar eller till och med gratis tjänster och andra inloggningar som används.

Så vad är skillnaden?

Jag är glad att du frågade! TrackMySubs hjälper dig hålla koll på prenumerationer. De har en bokmärkesfunktion för Google Chrome som räknar hur många gånger du öppnar en tjänst – och genom att göra det får du en bättre förståelse för hur mycket du betalar per gång tjänsten används. Du kan också lägga till återkommande intäktsströmmar för att få en bättre förståelse för kassaflödet i ditt företag. TrackMySubs erbjuder också något de kallar “Explore” (i beta när detta blogginlägg publicerades), som låter dig se statistik för de 20 mest populära prenumerationerna på deras plattform.

Substly hjälper upptäcka abonnemang som företaget betalar för och har även funktionalitet för användarhantering. Det betyder att du kan lägga till personer som använder företagets olika tjänster (som anställda, konsulter osv). Detta hjälper dig att få en översikt över vilka tjänster personer i företaget har tillgång och hur mycket ni spenderar per anställd. Det underlättar också hanteringen när någon ny börjar eller när en ny person slutar då du redan har en lista på tjänster och som ska sägas upp.

Det finns stöd för flera användarkonton. Du kan alltså bjuda in andra medarbetare i företaget till Substly och samarbeta inom plattformen. Substly har också funktionalitet som underlättar GDPR-hantering av tjänster och användare – ett register över vilken typ av personuppgifter som lagras i olika tjänster och vem som har tillgång till vilken typ av data.

Hur fungerar de båda tjänsterna?

TrackMySubs och Substly är båda enkla att komma igång med, ingen av dem kräver att du är IT-tekniker för att du ska först hur du ska göra. Båda tjänsterna stödjer manuell inmatning av data (i TrackMySubs måste du lägga till alla dina data själv). TrackMySubs erbjuder ett Chrome-tillägg där du kan lägga till prenumerationer till deras programvara direkt från Chrome (även om du fortfarande måste lägga till prenumerationerna själv).

Förutom att kunna lägga in data manuellt kan Substly identifiera företagets abonnemang och kostnader genom att du laddar upp ett kontoutdrag. I Substly finns även en integration med Google G Suite och Microsoft 365 för att enkelt importera användare till deras tjänst.

En prenumerationstjänst för att hantera abonnemang?

Det är lite ironiskt att köpa en prenumerationsbaserad tjänst för att spåra dina prenumerationer! 😉 Men så länge de hjälper dig spara mer pengar och tid än du spenderar (och det kommer de) är incitamenten att använda dem starka.

Varken TrackMySubs eller Substly kommer att göra några större hål i din budget. De låter dig också prova deras tjänster gratis utan att behöva lägga till kreditkortsinformation. Båda leverantörerna har en gratisplan och Substly erbjuder också en 30-dagars gratis testversion av deras premiumplaner.

Priser för TrackMySubs:

Vår slutsats

Så när ska du välja TrackMySubs eller Substly som stödsystem för att hantera företagets abonnemang?

  • Om du är frilansare och vill få bättre koll på kassaflödet (lägga till både återkommande betalningar och intäkter) väljer du TrackMySubs. Du får visserligen betala för att lägga till fler än tio abonnemang men om du värdesätter att kunna följa hur kassaflödet ser ut kan det vara värt det.
  • Välj Substly om du vill få en översikt över företagets abonnemang, användare och kostnader på ett ställe och om du inte vill lägga in alla data manuellt.

Vi hoppas att detta hjälpte dig! Prenumerationsekonomin blomstrar och pengar som spenderas på programvarutjänster ökar snabbt varje år. Den enda frågan är om ditt företag kommer att dra nytta av detta – eller bli offer för det. Att spåra dina företagsabonnemang har aldrig varit viktigare.

Är ni redo att ta kontroll över era abonnemang?

Prova kostnadsfritt Kontakta säljare